Voting

mandag 11. juli 2011

Juli

Nydelig pelargonia. Må snart lære meg de forskjellige navnene ;)
Innimellom regner det, men ofte er det sol heldigvis er det godt og varmt. Det betegner nok været her i Maura om dagen :D  Og sånn som dette kan det se ut når sola skinner.
En av pelargoniane som jeg tok avleggere av i vår, har en masse planter av denne. Moro når det kommer og blomstrer, tror dette er den fineste pelargonia`n jeg har.
Skaugum begonia er også noe som blir drevet fram her i huset, har hatt desse knollene i flere år nå.
En liten georgine, dette er også en knoll. Kjøpte denne i vår. Er elendig på å huske navn så si ifra hvis du vet navnene der det mangler ;)
Peonen synger på siste verset, nydelig blomster bare så synd den varer så lite. Denne har jeg fått som avlegger av en veninne, først delt i 2 og i år delte jeg den ene i 3så det blir mange rosa peoner etterhvert. Ønsker meg flere farger. Har kjøpt en hvit en i dag, må få planta den i morgen ;)
Dette trodde jeg var en astilbe, men den ligner bare. Har ikke kommet helt ut enda, vet noen navnet på denne?
Prestekrager har jeg i bedet mitt. Sådde frø for noen år siden, moro :D
Skjærsmin blomstrer også :D  Har blitt en ganske stor busk etterhvert, avlegger fra mamma og pappa`s hage :D
Denne heter vel Fredløs, denne var i hagen vår da vi kjøpte huset for 21 år siden.  Gror noe enormt :D
Den hvite rosa mi er på vei til å blomstre, dette er den første rosa på denne busken  i år :D
For første gang blomstrer denne busken, kjøpte den som hvit syrin men blir litt skeptisk når jeg ser blomstene på den. Ligner nå mest på sjærsmin synes jeg (uff, jeg glemt å lukte på den ;) ) 
Humla er på vei over taket, den blir enorm. Må nok flytte den et annet sted. Tenker at denne kan bli fin dekke over Pergola`n jeg planlegger :D :D
 
Hurdalsrosa ble skjært helt ned og delt i 2 i vår. Det er helt utrolig hvor fort den har kommet. Håper på blomster neste år :D
I trillebåra kommer blomkarsen som et skudd, er så flott når den velter seg utover. Blomstrer først på seinsommeren. Sår rett i trillebåra om våren.
Epletreet ble beskjært i høst, det så ut som skikkelig mishandling. Jammen kommer det ikke epler allerede i år, imponert .
Som tidligere nevnt er det umulig å få noe til å gro i dette bedet, derfor har jeg fylt det med stein. Har ikke fylt det ferdig enda. Tenkte på flere muligheter, tror jeg kommer til å sette en stige her som det kan henge blomster og lykter i. Tror det kan bli fint :D


 
Stor balje kjøpt på Mestergrønn på Alna senteret. Tenkte at jeg ikke skal plante så mye mere så denne skal fylles med steiner, vann og flytelys. Blir jo snart litt mørkere om kveldene så da blir det koselig :D

Fredag var jeg og to veninner på skogtur. Vi sjekka bæra, hvor langt de var kommet. Noen dager til nå så er blåbæra klar og da blir det tur igjen. Koselig med kaffe og boller da :D

Ettermiddagen gikk med til hagearbeide, fikk rydda bak garasjen så nå er det fremkommelig her. Deilig når det er ferdig, men fy så tungt når det står på :D

I dag har jeg og mannen vært og handla sammen for en gangs skyld, det ble tur til Jessheim Storsenter, plantasjen og Gartner Olsen (som desverre skal legge ned)  Denne ettermiddagen gikk også med til hagearbeide. Bilder av det får komme seinere. Har planta jordbær bl.a.

Da har jeg oppsummert juli så langt . Nå blir det "vanlige" innlegg herifra.

1 kommentar:

  1. En koselig hagevandring hos dig. Nog kommer jag trivas, det är jag säker på. Jag tycker nog det ser ut som en astilbe på ditt foto.
    Ha det godt :)

    SvarSlett